Çerez Örnek
canlı destek

Eğitim

Bölümümüzde eğitim dili Türkçe’dir. Ancak öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak bir yıl İngilizce hazırlık sınıfı okuma imkanına sahiptir. Üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise seçmeli ders havuzundan İngilizce meslek dersleri seçebilmek mümkündür. Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencileri ilk iki yıl temel fen ve mühendislik dersleriyle birlikte tekstil derslerini tamamladıktan ve yaz döneminde Uygulama İşletmelerinde kapsamlı bir oryantasyon stajı yaptıktan sonra, Tekstil Teknolojisi (İplik, Dokuma, Örme), Tekstil Kimyası ve Terbiyesi ya da Konfeksiyon opsiyonlarından birini seçmekte ve son iki yıl seçtikleri opsiyonda uzmanlaşacak şekilde eğitim almaktadır. Türkiye’de öğrencilerine bu imkanı sunan tek Tekstil Mühendisliği Bölümü Ege Üniversitesi’ndedir.

Bilindiği gibi tekstil mühendisliği üretim ve kontrol işlevlerinin iç içe geçtiği bir mühendislik dalıdır. Bu nedenle tekstil mühendisliği öğrencileri için uygulamalı eğitim çok önemlidir. E.Ü Tekstil Mühendisliği Bölümünde bu gereksinim  gerçek anlamda üretim yapabilen pilot işletmelerde (Pamuk İpliği, Yün İpliği, Dokuma Hazırlık ve Dokuma, Örme, Dokusuz Yüzeyler, Tekstil Terbiyesi ve Konfeksiyon) karşılanmaktadır. Bu tesislerde meslek derslerinin uygulamaları, oryantasyon stajı, araştırma geliştirme çalışmaları ve deneme üretimleri yapılmaktadır. Pilot işletmenin yanısıra Tekstil Mühendisliği Bölümünde eğitim ve Ar-Ge çalışmaları için kullanılan, Fiziksel ve Kimyasal Tekstil Muayeneleri, Terbiye, Yıkama, Örme Desen ve Bilgisayar Destekli Giysi Tasarımı laboratuvarları bulunmaktadır. Eğitim planında mesleki derslerin yanısıra sosyal bilimler dersleri de yer almakta ve bu dersler toplam kredinin yaklaşık %17’sini oluşturmaktadır. Bu kapsamdaki ekonomi, genel işletmecilik, işletme yönetimi, fabrika organizasyonu, topluma hizmet uygulamaları ve pazarlama gibi dersler, öğrencilerimizin iş hayatında daha aktif olarak kararlara ve yönetime katılabilmesini, işletmenin üretim dışındaki alanlarında da çalışabilmesini mümkün kılmaktadır.

Bölümde uygulanan çift ana dal ve yan dal programları ile ana dal lisans programlarını üstün başarıyla yürüten öğrencilerimiz, aynı zamanda ikinci bir dalda lisans diploması ya da sertifikası almak üzere Makine, Deri veya Kimya Mühendisliklerinde eğitim alabilmektedirler. ERASMUS öğrenci değişimi programı çerçevesinde 17 farklı üniversite ile yapılan anlaşmalarla E.Ü Tekstil Mühendisliği öğrencileri eğitimlerinin belli bir dönemine Almanya, Slovenya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Fransa gibi Avrupa ülkelerindeki okullarda devam edebilmektedirler.


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ